Grillet flanksteak med spicy salsa og stegte nudler

Steg ikke flanksteaken for længe, og husk at skære den på tværs af kødfibrene. Så er du sikker på mørt og lækkert kød!

Grillet flanksteak med spicy salsa og stegte nudler
0-30 min.

(0)

12. september 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: columbus leth

Ingredienser

personer

Spicy salsa

rødløg
1
rød peberfrugter
1
agurker
½
friske røde chilier
1
bredbladet persille
1 håndfulde
olivenolie
1 spsk.
limefrugter
1
salt og peber

Grillet flanksteak

ca. 600 g flanksteaks
1
salt og peber
olivenolie til stegning
1½ spsk.

Stegte nudler

ægnudler
200 g
sojasauce
½ dl
sesamolie
2 spsk.
risvinseddike
2 spsk.
sukker
1 spsk.
olivenolie til stegning
1 spsk.

Sådan gør du

Spicy salsa

Pil rødløget, og hak det fint. Skyl peberfrugt og agurk, og skær begge i små tern. Skyl chilien, og hak den fint. Skyl og hak persille fint.
Bland det hele i en skål sammen med olie og friskpresset limesaft, og smag til med salt og peber. Sæt salsaen på køl indtil servering.

Grillet flanksteak

Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr det med salt og peber.
Grill kødet i lidt olie på en (grill-)pande eller på havegrillen i 5-6 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på kødet. Kødet skal ikke være gennemstegt, men stadig være rosa, når du tager det af grillen.

Stegte nudler

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Overhæld dem med koldt vand, og afdryp.
Rør soja, sesamolie, eddike og sukker sammen i en skål.
Steg kogte nudler og marinade i olie i en dyb pande eller wok. Vend rundt med 2 grydeskeer, til marinaden er godt fordelt, og nudlerne er stegte og varme.

Servering

Skær kødet i strimler på tværs af kødfibrene, og anret dem med stegte nudler og spicy salsa.  

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'