Grillet flanksteak med spicy salsa og stegte nudler
12. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Steg ikke flanksteaken for længe, og husk at skære den på tværs af kødfibrene. Så er du sikker på mørt og lækkert kød!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløget, og hak det fint. Skyl peberfrugt og agurk, og skær begge i små tern. Skyl chilien, og hak den fint. Skyl og hak persille fint.
Bland det hele i en skål sammen med olie og friskpresset limesaft, og smag til med salt og peber. Sæt salsaen på køl indtil servering.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr det med salt og peber.
Grill kødet i lidt olie på en (grill-)pande eller på havegrillen i 5-6 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på kødet. Kødet skal ikke være gennemstegt, men stadig være rosa, når du tager det af grillen.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Overhæld dem med koldt vand, og afdryp.
Rør soja, sesamolie, eddike og sukker sammen i en skål.
Steg kogte nudler og marinade i olie i en dyb pande eller wok. Vend rundt med 2 grydeskeer, til marinaden er godt fordelt, og nudlerne er stegte og varme.
Skær kødet i strimler på tværs af kødfibrene, og anret dem med stegte nudler og spicy salsa.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk