Grillet flanksteak med spicy salsa og stegte nudler
Steg ikke flanksteaken for længe, og husk at skære den på tværs af kødfibrene. Så er du sikker på mørt og lækkert kød!

0-30 min.
(0)
12. september 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
Spicy salsa
- rødløg
- 1
- rød peberfrugter
- 1
- agurker
- ½
- friske røde chilier
- 1
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
- olivenolie
- 1 spsk.
- limefrugter
- 1
- salt og peber
Grillet flanksteak
- ca. 600 g flanksteaks
- 1
- salt og peber
- olivenolie til stegning
- 1½ spsk.
Stegte nudler
- ægnudler
- 200 g
- sojasauce
- ½ dl
- sesamolie
- 2 spsk.
- risvinseddike
- 2 spsk.
- sukker
- 1 spsk.
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
Sådan gør du
Spicy salsa
Pil rødløget, og hak det fint. Skyl peberfrugt og agurk, og skær begge i små tern. Skyl chilien, og hak den fint. Skyl og hak persille fint.
Bland det hele i en skål sammen med olie og friskpresset limesaft, og smag til med salt og peber. Sæt salsaen på køl indtil servering.
Grillet flanksteak
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr det med salt og peber.
Grill kødet i lidt olie på en (grill-)pande eller på havegrillen i 5-6 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på kødet. Kødet skal ikke være gennemstegt, men stadig være rosa, når du tager det af grillen.
Stegte nudler
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Overhæld dem med koldt vand, og afdryp.
Rør soja, sesamolie, eddike og sukker sammen i en skål.
Steg kogte nudler og marinade i olie i en dyb pande eller wok. Vend rundt med 2 grydeskeer, til marinaden er godt fordelt, og nudlerne er stegte og varme.
Servering
Skær kødet i strimler på tværs af kødfibrene, og anret dem med stegte nudler og spicy salsa.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner