Kalvemedaljon med grillet grønt og rygeostcreme

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Kalvekødet smager udsøgt sammen med både rygeost og grillede grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør rygeost og cremefraiche sammen, og smag til med peber og røget salt.
Rens gulerødderne, men lad lidt af den grønne top sidde. Kog gulerødderne i maks. 5 minutter i letsaltet vand. De skal stadig have lidt bid, så hold øje med dem. Skyl forårsløgene, skær roden af, og fjern visne blade.
Dup kalvemedaljonerne tørre med køkkenrulle. Pensl dem med lidt olie, og krydr dem med salt og peber. Steg medaljonerne på en (grill-)pande eller på havegrillen i ca. 3-4 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
Steg forårsløg og gulerødder på en rygende varm (grill-)pande eller havegrill, til de har fået lidt farve og begynder at blive møre.
Skær medaljonerne igennem med en skarp køkkenkniv, og anret med rygeostcreme og grillede grøntsager. Pynt evt. med lidt kørvel, og servér med brød eller kogte nye kartofler.

Tip!

Hvis du synes, rygeost er for markant i smagen, kan du erstatte den med en friskost som fx ricotta, der har en mild og mere neutral smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar