Friterede østershatte med nudler og grønt
17. januar 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Servér en eksotisk bowl med knasende sprøde østershatte og et ordentligt skud chilisauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens østershattene. Bland mel, karry, salt og peber i en skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål. Hæld pankorasp i en tredje skål.
Varm olien op i en gryde til 180°. Du kan også tjekke, om olien er varm nok ved at stikke enden af en tændstik (uden svovl) i olien. Når det syder omkring tændstikken, er olien klar.
Vend østershattene i melblandingen, derefter i æggeblandingen og til sidst i raspen. Steg de panerede svampe i olien i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg svampene på fedtsugende papir.
Kog nudlerne efter pakkens anvisninger. Fordel dem i bunden af skålene. Skyl babymajsene, og skær dem i halve på langs. Grill dem på en grillpande i 3-4 minutter.
Skyl og tør spinaten. Fordel babymajs, spinat, bønnespirer og stegte svampe i skålene. Top bowlsene med mayonnaise, srirachasauce, sesamfrø og koriander, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk