Lammespyd med grillet grønt
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Lækre kebabspyd med grillede grøntsager og fladbrød. Det kan både nydes på en varm sommerdag, eller når du savner sommeren allermest!
Bemærk
Marinering: 1-2 timer eller natten over.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd
Sådan gør du
Skær kødet i mellemstore tern. Rør yoghurt sammen med presset hvidløg og krydderi, og bland det med kødet. Lad det trække et par timer på køl (eller natten over).
Sæt kødet på spyd (lad yoghurten blive på!),og krydr med salt og peber. Grill spyddene nogle minutter på alle sider.
Halvér citronerne, og grill dem på skærefladen.
Grill peberfrugterne på alle sider, til de har sorte pletter. Læg dem derefter i en frysepose.
Skær squash i tykke skiver, pensl med olie, og grill dem på begge sider. Læg dem til side.
Pil skindet af peberfrugterne, når de er kolde, og skær dem i brede stykker (kan laves i god tid). Skyl og nip persillen. Læg grøntsagerne på et fad, krydr med salt og peber, dryp med olie, og drys med persille.
Riv agurken groft, og drys med salt. Lad det trække 10 minutter, og klem al væden ud.
Rør yoghurt sammen med olie, presset hvidløg og hakket mynte. Vend agurk og evt. rosiner i, og smag til med peber.
Lun fladbrødene, og servér dem med kød, grillede citroner, tzatziki og grillet grønt til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk