Nemme empanadas med spicy salsa og grønt
4. maj 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Med en færdigkøbt tærtedej er det hurtigt at bage de små fyldte madbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og skær begge dele i små tern. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en pande i 5-6 minutter, til det er mørt. Hæld blandingen over på et tallerken til afkøling.
Steg oksekødet på panden i ca. 10 minutter, til det er godt brunet. Vend kødet med løg og peberfrugt. Tilsæt krydderier, tomatpuré og vand, og lad det simre i 4 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere taco-krydderi.
Hæld fyldet i en skål, og afkøl det hurtigt, evt. i køleskabet. Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud, og udstik den i ca. 8 cirkler på 8-10 cm i diameter med et glas eller en udstikker.
Fordel fyldet på hver cirkel, og fold dem sammen til halvmåner. Tryk kanterne sammen med en gaffel, og pensl empanadaerne med sammenpisket æg.
Bag empanadaerne gyldne og gennembagte i ovnen i 15-20 minutter.
Pil rødløget, og skær det i små tern. Skyl chilien, og hak den fint. Skyl agurken, og skær den i små tern. Skyl og hak basilikum og persille fint.
Hæld det hele i en skål, og smag til med limesaft, olie, salt og peber. Servér empanadas med oksekød, spicy salsa, salat, cremefraiche og skyllede cherrytomater.
Tip!
Giv evt. også salsaen et godt drys tacokrydderi, hvis du kan lide maden ekstra krydret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk