Lynstegt okse med grønt og nudler
13. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det gode ved lynstegte retter er, at det går tjept med at få maden på bordet. Samtidig er det en genial resteret, da du kan bruge lige de grøntsager, du har liggende.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl ingefæren, og riv den fint. Pil og pres hvidløget. Rør ingefær, hvidløg, citronsaft, soja og honning sammen i en skål til marinade.
Skyl spidskålen, og skær den i fine strimler. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Skyl bønnerne, og nip enderne af.
Varm olie godt op i en wok eller dyb pande. Tilsæt oksekød, og steg i 4-5 minutter. Tilsæt marinaden, og steg videre i 1 minut. Hæld kødet i en dyb tallerken.
Lynsteg spidskål, peberfrugt og bønner i wokken i 2-3 minutter, til de er sprødmøre. Tilsæt kødet, vend det hele sammen, og smag til med ekstra soja.
Drys friskhakket persille over retten, og servér med kogte nudler.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk