Gazpacho med rugbrødscroutoner

Gazpacho – den klassiske spanske tomatsuppe – serveres kold og er dejligt læskende på en varm sommerdag. Hvis du får suppe i overskud, kan du varme den op næste dag og bruge den som tomatsauce.

Ingredienser

Sådan gør du

1Læg brødskiverne i blød i vand.
2Skyl alle grøntsagerne. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud, og snit agurken groft. Skær tomater i både, og fjern kernerne. Rens peberfrugter, fjern kernerne, og snit peberfrugterne groft.
3Blend det udblødte brød, alle grøntsagerne og soltørrede tomater til en ensartet, kold suppe.
4Tilsæt olie, eddike, salt og peber. Lad suppen blive helt kold i køleskabet.
5Skær rugbrød i små tern. Vend dem med olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med skinken.
6Rist croutoner og skinke sprøde i ovnen ved 200° i 7-10 minutter.
7Skyl grøntsagerne. Høvl agurken i spåner med en tyndskræller. Hak peberfrugter og salatløg fint, og bland det sammen.
8Hæld suppen i skåle, og fordel toppingen ovenpå. Pynt evt. med friske basilikumblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 24. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck