Gazpacho med hvidløgscroutoner

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

I Spanien er denne friske, iskolde tomatsuppe lavet på rå grøntsager en populær ret.

Bemærk
Afkøling: 1-2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær et kryds i toppen af tomaterne. Bring en gryde med vand i kog, og kog dem i 1-2 minutter. Tag dem straks op, og træk skindet af. Halvér dem, og fjern kernerne.
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skær agurk og peberfrugt i store stykker. Skær skorperne af brødet, og riv det i mindre stykker.
Kom det hele i en blender sammen med eddike og lidt koldt vand, og blend godt. Justér smag og tykkelse med tomatjuice, salt og peber og evt. mere vand. Stil den på køl 1-2 timer.
Skær skorpen af brødet, og skær brødet i små tern. Rist dem på en pande i 1-2 minutter.
Bland olie og presset hvidløg, og hæld det over. Rist videre, til brødet er lysebrunt på alle sider.
Skær grøntsagerne i små tern, og servér dem til suppen i små skåle sammen med croutoner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar