Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner

En portion koldskål er lækkert og læskende, og når du erstatter de søde kammerjunkere med rugbrødscroutoner og frysetørrede bær, har du med ét en sund dessert.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Hæld jordbær, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og kærnemælk i en blender, og blend det sammen til en flot lyserød koldskål. Sæt koldskålen på køl.
Skær rugbrødet i små tern, og vend det med brun farin.
Rist rugbrødsblandingen på en tør pande ved middel varme i 5-10 minutter, til croutonerne er gyldne og sprøde. Hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Anret den lyserøde koldskål i 4 portionsskåle eller dybe tallerkener, og top med rugbrødscroutoner og frysetørrede jordbær. Servér straks!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar