Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
En portion koldskål er lækkert og læskende, og når du erstatter de søde kammerjunkere med rugbrødscroutoner og frysetørrede bær, har du med ét en sund dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Hæld jordbær, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og kærnemælk i en blender, og blend det sammen til en flot lyserød koldskål. Sæt koldskålen på køl.
Skær rugbrødet i små tern, og vend det med brun farin.
Rist rugbrødsblandingen på en tør pande ved middel varme i 5-10 minutter, til croutonerne er gyldne og sprøde. Hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Anret den lyserøde koldskål i 4 portionsskåle eller dybe tallerkener, og top med rugbrødscroutoner og frysetørrede jordbær. Servér straks!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste kærnemælkskoldskål