Græskarsuppe med rugbrødscroutoner
17. december 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Få varmen i kroppen med en cremet græskarsuppe toppet med cremefraiche og knasende rugbrødscroutoner. Uhm!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tern, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend ternene i olie, og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er knasende sprøde.
Halvér græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Fjern skallen med en skarp kniv, og skær græskarkødet i tern. Svits dem i olie i en gryde i et par minutter. Pil og hak løg og hvidløg, og hak timian fint. Hæld det i gryden med græskartern, og svits i 5 minutter, uden at de tager farve. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Top med cremefraiche og rugbrødscroutoner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk