Rodfrugtsuppe med timian og rugbrødscroutoner
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En herlig blanding af årstidens rodfrugter giver masser af god smag til suppen, og de sprøde croutoner giver lækkert crunch.
Bemærk
Kogetid: 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl persillerødder, pastinakker, jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Pil og hak løget, og steg det i smør og olie i en gryde, til det bliver klart.
Pluk timianbladene af stilkene, og tilsæt timianblade, laurbærblad og korianderfrø. Tilsæt rodfrugterne, og lad dem stege med i nogle minutter, mens du rører rundt.
Hæld bouillonen i gryden, og lad suppen koge svagt under låg i 35-40 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tern. Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel rugbrødsternene på pladen. Dryp rugbrødsternene med olie, drys dem med salt, og bag dem i ovnen i 6-8 minutter, til de er sprøde. Lad dem køle let af.
Tag suppen af varmen, og fisk laurbærbladet op. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender, til den er ensartet. Tilsæt evt. lidt vand, hvis suppen er for tyk. Varm hurtigt suppen igennem igen, og smag den til med salt og peber.
Servér den varme suppe i skåle toppet med cremefraiche, croutoner og evt. lidt friske skovsyreblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk