Frittata med kartofler og chorizo

Frittata er en slags spansk æggekage med kartofler, og den sydeuropæiske ret smager godt både kold og varm. Særligt med sprøde chorizoskiver på toppen!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, og skræl kartoflerne. Skær begge dele i meget tynde både. Svits løget i olie på en pande.
Tilsæt kartoflerne, og lad dem småstege i 20 minutter, til de er møre, og løgene er bløde.
Pisk æg, salt og peber sammen i en skål. Hæld pandens indhold i skålen, og vend rundt.
Skær chorizo i tynde skiver, og rist dem sprøde på panden. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Hæld æggemassen på panden. Lad den stege ved lav temperatur i 20 minutter, indtil overfladen er næsten fast.
Hold en tallerken over panden, og vend den om, så frittataen nemt kan lægges på panden igen og stege på den anden side i 5 minutter. Drys de sprøde chorizoskiver over.
Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Pil og hak rødløg fint. Skær oliven i skiver. Pres saften af citronen.
Bland det hele sammen med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skyl og hak persille groft, og drys den over salaten.
Servér frittata med tomatsalat og brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic