Frittata
Den ovnbagte æggekage er ikke bare god lun og lækker til aftensmad. Den er også fantastisk dagen efter, fx i en sandwich som madpakke!
(5)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til frittata
Den italienske æggekage, frittata, minder lidt om den spanske tortilla, men i den italienske version er der som regel lidt mere fyld, udover æg og kartofler. Du kan i princippet komme lige det kød, grønt og ost i, som du vil. Herover får du en god basisopskrift, og herunder har vi samlet de bedste tips og tricks til en vellykket frittata.
Frittata i ovn
Den æggekagelignende ret steges oftest på en pande, hvorefter den bages færdigt i ovnen. Brug derfor en pande, der kan gå i ovnen, når du steger ingredienserne. Har du ikke en sådan, kan du hælde ingredienserne over i et ovnfast fad, når du har stegt dem på panden. Alternativt kan du også stege frittataen færdig på panden ved lav varme med låg.
Frittata med kød
I denne basisopskrift på frittata er der ikke kød, og den kan derfor serveres til de fleste. Savner du kødet, kan du dog stege lidt bacon, chorizo, rejer eller lignende og drysse over æggemassen til sidst.
Hvad spiser man til frittata?
Du kan servere en frittata på samme måde som en omelet og æggekage; som den er eller med (rug(brød, en grøn salat eller lignende. Du kan også servere din frittata som en del af en buffet eller tapas. Tilbered evt. æggekagen i mindre forme, så de er nemme at portionsanrette.
Powered by Froala Editor