Frittata med asparges og bacon
23. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Frittata kan bedst beskrives som en luftig og blød blanding af en æggekage og en tærte uden bund. Oprindelsen er italiensk, men den her er lavet med asparges, forårsløg og sprød, salt bacon på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Kassér den nederste træede ende af asparges. Læg 4-6 asparges til side, og skær resten i mindre stykker.
Steg baconskiverne sprøde ved middel varme på en sautérpande, der kan gå i ovnen. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Sautér hakket løg og presset hvidløg i olivenolie og det baconfedt, der ligger tilbage på panden, til de er bløde, men ikke har taget farve. Lad aspargesstykkerne og snittet forårsløg stege med i et par minutter.
Pisk æg, mælk og hytteost. Krydr med salt, peber og basilikum. Hæld blandingen over grøntsagerne, og lad det sætte sig i 5-7 minutter ved middel varme.
Læg de asparges, du tog til side tidligere, i toppen af æggemassen sammen med baconskiver. Drys grofthakket dild over, og bag æggekagen i 17-20 minutter.
Top evt. den færdige frittata med ekstra dild, og servér den med flute.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk