Tortilla med kartofler, feta og chorizo

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En tortilla er en spansk æggekage, der ofte laves med kartofler. Med feta, chorizo og peberfrugt får du en fyldig version, der sagtens kan serveres som aftensmåltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Pil rødløget, og hak det groft. Skræl kartoflen, og skær den i små tern. Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Skær chorizoen i tynde skiver med en skarp køkkenkniv.
Steg løg og kartoffeltern i olie på en pande i 3-4 minutter. Brug gerne en pande, som må komme i ovnen.
Tilsæt peberfrugt og chorizo, og lad det stege i 2-3 minutter. Krydr med oregano, salt og peber.
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen med fløde. Skyl og hak persillen, og vend den i æggeblandingen sammen med karry, gurkemeje, salt og peber. Hæld æggeblandingen over kartofler, grøntsager og kød på panden.
Sæt panden i ovnen, og bag tortillaen i 10 minutter. Tag den ud, og smuldr feta over tortillaen. Sæt panden tilbage i ovnen, og steg videre i 5-10 minutter, til æggemassen er fast.
Pynt med klippet purløg, og servér straks, evt. med brød til.

Tip!

Du skal bruge en pande, som kan tåle at gå i ovnen. Alternativt kan du komme retten over i et ovnfad, før den skal bages.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar