Tortilla med kartofler, chorizo og æble
27. januar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
I Spanien spiser de gerne tortilla – en slags æggekage med ekstra kartofler. I den her skandinaviske version er der også æbler, som giver retten et syrligt tvist.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skær chorizoen i tynde skiver.
Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver. Skyl kartoffelskiverne, og dup dem tørre.
Steg løg, hvidløg og chorizo i olie i 3 minutter. Brug en stor eller to små pander, som må komme i ovnen.
Tilsæt kartofler, og steg ingredienserne i yderligere 5 minutter.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Skyl spinaten, og tilsæt æble og spinat i panden. Steg spinaten, indtil den falder lidt sammen.
Pisk æg og fløde sammen med et piskeris i en skål. Riv parmesan i skålen, og krydr blandingen med salt og peber.
Hæld æggene over ingredienserne i panden.
Sæt panden i ovnen, og bag tortillaen i ca. 25 minutter, eller til den er gylden.
Skyl og hak persillen, og drys den over den bagte tortilla, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk