Flæskesteg med ristede kartofler

Knasende sprøde flæskesvær på en helt almindelig hverdag? Ja tak! Servér flæskestegen med en frisk grøn salat med appelsindressing.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180° varmluft. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld vand ved, til sværen er dækket, og steg kødet i ovnen i 15 minutter.
Hæld vandet fra, og vend stegen om. Krydr den med laurbærblade, salt og peber, og steg den i 40 minutter. Bliver sværen ikke sprød, kan du give den nogle minutter på ovnens grillprogram, mens du holder godt øje.
Skyl og halvér kartoflerne. Fordel dem i et ovnfast fad; dryp med olie, krydr med rosmarin, salt og peber, og steg dem i den 180° varme ovn (med varmluft) i ca. 30 minutter, til de er møre.
Skyl og pluk salaterne i grove stykker. Bank på granatæblet hele vejen rundt, og halvér det med en kniv. Tag kernerne ud med en ske.
Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinerne i fileter. Gør det over en skål, da saften skal bruges til dressing.
Rør flødeost med appelsinsaft, og smag til med salt og peber. Bland salat med granatæblekerner og appelsinfileter, og dryp dressingen over.
Servér til flæskesteg og ovnkartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth