Flæskesteg med bacon-kartofler og rødkålssalat
29. november 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kunsten at lave den perfekte flæskesteg består især i at få sværen knasende sprød. Følg opskriften nøje, så skal det nok lykkes!
Bemærk
Ovntid: 1-1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær sværene på stegen igennem en ekstra gang med en skarp kokkekniv, dog uden at skære helt ned til kødet. Gnid flæskestegen omhyggeligt med groft salt, og stik laurbærblade ned i rillerne mellem sværene.
Læg flæskestegen på en bagerist over en bradepande. Hvis stegen er højere i den ene ende, kan du lægge lidt alufolie under den lave ende, så overfladen ligger præcist vandret.
Hæld ½ l vand i bunden af bradepanden, og steg kødet i ovnen i 1-1½ time, til centrumtemperaturen er ca. 65° (brug et stegetermometer). Hvis sværen ikke er sprød, kan du tænde for ovnens grillfunktion og give stegen et par minutter mere.
Lad flæskestegen hvile utildækket på et skærebræt i 10 minutter, før den skæres i skiver.
Skrub kartoflerne. Skær bacon i grove skiver, og skær dem herefter i halve. Bland kartofler, bacon og timian i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber.
Steg baconkartoflerne i ovnen ved 200° i ca. 50 minutter sammen med flæskestegen. Vend rundt i dem undervejs, og sørg for, at baconen ligger øverst, så den bliver sprød. Vend sennep i baconkartoflerne lige før servering, og pynt evt. med frisk timian.
Snit rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Skyl og tør persillen, og hak den fint.
Læg hasselnødderne i et ovnfast fad, og rist dem let gyldne i ovnen ved 200° i 5-10 minutter. Gnid de løse brune hinder af i et rent viskestykke, og hak hasselnødderne groft.
Rør olivenolie, æbleeddike og honning sammen, og krydr med salt og peber. Vend rødkål og appelsinfileter sammen med dressingen. Anret rødkålssalaten i en skål, og drys med persille og hasselnødder, og servér som tilbehør til flæskesteg og baconkartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på flæskesteg med brun sovs
Vil du hellere grille din flæskesteg? Så se her, hvordan du tilbereder saftig flæskesteg på grill!