Frikadeller med ristede kartofler og salat
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Formidable frikadeller med svesker, æbler og nødder serveret med hasselnødderistede kartofler og julesalat. Dét smager af hygge!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra, tag gryden af varmen, og lad kartoflerne dampe videre under låg i 5 minutter.
Vend kartoflerne med smør. Hak hasselnødderne groft. Bred kartoflerne ud på en bageplade, og drys dem med de hakkede nødder. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter.
Rør det hakkede kød sammen med salt. Pil og hak løget. Rør løg, mel (eller rasp) og æg i farsen. Lad farsen hvile på køl i 10 minutter.
Hak svesker og nødder. Skyl æblet, og skær det i små tern. Rør svesker, æble og nødder i farsen, krydr med peber, og tilsæt evt. lidt vand for at justere konsistensen.
Form farsen til små frikadeller, og brun dem i olie på en pande i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Skær skrællen af grapefrugt og appelsiner, og skær halvdelen af frugtkødet i kvarte skiver. Pres den anden halvdel til saft, og gem den til dressingen.
Bland æblebåde sammen med grape- og appelsinskiver. Snit rødkål fint. Skyl og snit radicchio og julesalat.
Rør citrussaften sammen med eddike, honning og olie, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.
Servér salaten med frikadeller og hasselnødderistede kartofler.
Tip!
Hvis det skal gå hurtigere med at få maden på bordet, kan du købe en færdiglavet dressing til salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk