Flæskestegs-rugbrødssandwich
28. februar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En flæskestegssandwich på hverdagsmanér, hvor burgerbollerne er skiftet ud med mættende rugbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg stegen med sværen nedad i et ovnfast fad. Hæld koldt vand på, så det dækker ⅓ af stegen.
Sæt først fadet i ovnen i 20 minutter. Tag derefter fadet ud, og flyt stegen over på et skærebræt. Hæld vandet fra fadet. Gnub sværen af stegen godt med groft salt
Steg herefter stegen igen i 50 minutter. Er sværen ikke sprød, kan du bruge ovnens grillfunktion de sidste minutter. Lad den færdige flæskesteg hvile i 15 minutter, inden den skæres ud i skiver.
Snit rødkålen fint, og steg den i smør i en gryde, til kålen falder sammen. Hæld balsamico på, og smag til med sukker, salt og peber.
Skær rugbrød i skiver, og rist dem. Smør med mayonnaise, og saml rugbrødssandwich med flæskesteg, rødkål og syltede agurker. Servér straks.
Tip!
Hvis du har flæskesteg tilbage fra dagen før, lun da forsigtigt flæskestegen i en 100° varm ovn i 10 minutter, inden den skæres i skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk