Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys

Ælt en god bolledej sammen, og læg en skefuld marmelade oven i hver bolle. Så har du en portion fine fastelavnsboller i en fart.

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Opløs gæren i vandet. Tilsæt kærnemælk. Smelt smørret ved svag varme, og bland det med kærnemælk og gær. Tilsæt også sukker, salt og det meste af melet.
2 Ælt dejen, og tilsæt evt. mere mel, til dejen er blød og glat og lige akkurat slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
3 Form dejen til 12 boller, og læg dem med afstand imellem på 2 plader med bagepapir.
4 Lav en fordybning i hver bolle, kræng hullets kanter lidt ud, og fyld hullet med marmelade. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
5 Varm ovnen op til 180º.
6 Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er smukt gyldenbrune. Lad dem køle lidt af på en bagerist, og servér dem gerne lune.

Tip!

I stedet for marmelade kan du fx fylde æble- eller sveskemos i bollerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek