Fastelavnsboller med marmelade og nøddedrys

Ælt en god bolledej sammen, og læg en skefuld marmelade oven i hver bolle. Så har du en portion fine fastelavnsboller i en fart.

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt kærnemælk. Smelt smørret ved svag varme, og bland det med kærnemælk og gær. Tilsæt også sukker, salt og det meste af melet.
Ælt dejen, og tilsæt evt. mere mel, til dejen er blød og glat og lige akkurat slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Form dejen til 12 boller, og læg dem med afstand imellem på 2 plader med bagepapir.
Lav en fordybning i hver bolle, kræng hullets kanter lidt ud, og fyld hullet med marmelade. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
Varm ovnen op til 180º.
Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er smukt gyldenbrune. Lad dem køle lidt af på en bagerist, og servér dem gerne lune.

Tip!

I stedet for marmelade kan du fx fylde æble- eller sveskemos i bollerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek