Fastelavnsboller med marmelade og mascarponecreme

24. februar 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Denne opskrift er rigtig nem at gå til. Fyld evt. kun en del af bollerne, og nyd et par som klassiske bløde boller uden så meget ballade.

Bemærk
Hævetid, dej: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og lun mælken til ca. 37° i en anden gryde. Opløs gæren i den lune mælk, og rør herefter det smeltede smør i mælkeblandingen sammen med sukker, kardemomme og æg.
Hæld dejen i en stor skål, og rør mel i lidt ad gangen, til dejen er jævn og glat. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
Ælt dejen igennem, og tril den til 14 lige store boller på et meldrysset bord. Lad bollerne efterhæve i ½ time på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 230°. Pisk æg sammen med 3-4 spsk. koldt vand i en skål, og pensl bollerne med blandingen. Bag bollerne i ovnen i 7-10 minutter, til de er gyldenbrune på toppen. Lad dem køle af på en bagerist.
Riv marcipanen groft, og hak mandlerne fint. Rør mandler og marcipan sammen med fløde, flormelis og kardemomme.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekornene sammen med mascarpone og flormelis i en anden skål med en elpisker, og vend mascarponecremen med flødeskummet. Fordel cremen i en sprøjtepose med tylle.
Rør flormelis sammen med solbærsaft i en lille skål, til glasuren er tyk og glat. Flæk bollerne, og tryk dem let flade. Fordel solbærsyltetøj og mandelfyld på underbollerne. Sprøjt lidt mascarponecreme ovenpå, og pynt overbollerne med glasur. Saml bollerne, og servér straks.

Tip!

Du kan fylde bollerne med det, du har lyst til. Køb en god marmelade, eller lav en nem en af sommerens bær fra fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar