Citronscones med marmelade
15. juli 2019
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
De søde scones har godt af et pift syre i form af citron – og det får de her! Servér herlighederne med en god marmelade af både jordbær og rabarber.
Ingredienser
Udstyr
1 udstikker eller glas, 7-8 cm i diameter
Sådan gør du
Skær rabarberne i mindre stykker. Skyl og pil jordbærrene. Hæld begge dele i en gryde med vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljestang og -korn i gryden sammen med sukker.
Varm op, mens du forsigtigt maser jordbærrene let ud. Lad dem simre under låg i 15-20 minutter – tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.
Når bærrene er helt bløde, tager du gryden af blusset, kasserer vaniljestangen og presser citronsaft ned i gryden. Riv ca. 1 tsk. ingefær, hæld det i gryden, og rør rundt.
Hæld marmeladen på rene, skoldede glas, og stil dem i køleskabet, mens du laver scones.
Tænd ovnen på 200°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Riv skallen af citronen, og pres saften.
Bland citronsaft og mælk, og lad det stå i 10 minutter – mælken vil klumpe lidt, og det er meningen.
Bland citronskal og alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret i små bidder. Ælt smørret ind i melet, til det ligner rasp.
Lav et hul midt i melblandingen, og tilsæt mælk og citronsaft. Arbejd hurtigt dejen sammen uden at ælte for meget, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
Tryk sconesene ud med en udstikker eller et glas. Rør ægget sammen, pensl sconesene med æg, og drys med lidt sukker. Bag i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk