Marmelade med grapefrugt og appelsin
19. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Har du altid tænkt, at det er besværligt at lave egen marmelade? Så tager du fejl! Hjemmelavet marmelade er slet ikke svært, og når du selv står i køkkenet, kan du smagsætte din marmelade, ligesom du vil. Her får appelsinerne selskab af grapefrugt, som giver marmeladen ekstra smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl appelsinerne. Skær den gule del af skrællen af med en skarp kniv, og hak det fint. Læg skrællen i en gryde.
Skær resten af skrællen af, og smid den ud. Skær appelsinen i fileter, og hal fileterne groft. Pas på, det kun er frugtkødet og ikke hinderne mellem fileterne, der kommer med. Læg fileterne i en gryde.
Skær skrællen af grapefrugten, og skær frugtkødet i fileter. Hak fileterne groft, og læg dem i gryden.
Hæld vand i gryden, og lad indholdet simre i 10 minutter.
Tilsæt vaniljepulver og sukker i gryden, og lad marmeladen simre i 6-8 minutter. Rør rundt jævnligt.
Hæld marmeladen på rene glas, og opbevar den i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk