Pandekagelagkage med flødecreme og marmelade
2. juli 2019
af
Sanna Kekäläinen.
Foto: Fabian Björk
Hyld sommeren med denne flotte pandekagelagkage i røde og hvide farver. Det er også en perfekt dessert til fødselsdage eller andre festlige lejligheder.
Bemærk
Hviletid, dej: 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggene let sammen i en skål med en elpisker. Pisk mælken i.
Smelt smørret i en lille gryde, og pisk det i ægge-mælke-blandingen sammen med salt, mel og birkes. Lad dejen stå i ca. 15 minutter.
Bag tynde pandekager i smør på en pande. Afkøl på en tallerken.
Pisk fløde til skum. Rør fromage frais og flormelis i.
Skyl de røde bær, og halvér jordbærrene. Smør et tyndt lag flødecreme og marmelade på en pandekage, og drys med bær i et jævnt lag.
Læg endnu en pandekage ovenpå, og top igen med creme, marmelade og bær. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager tilbage. Afslut med bær på toppen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk