Fastelavnsboller med solbærremonce
5. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Forkæl familien med bløde gærdejsboller med et sødt, saftigt og aromatisk solbærfyld – og glæd dig til begejstrerede uhm-lyde.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken, til den er håndvarm. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og salt, og rør det sammen. Smelt smørret, lad det køle en smule af, og rør det herefter i mælkeblandingen.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen (gerne på en røremaskine),til den er glat og smidig.
Form dejen til en kugle, læg den i en stor skål, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, sukker og solbærmarmelade til en ensartet masse.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant i ca. ½ cm’s tykkelse med en kagerulle.
Skær dejen ud i firkanter, og læg en stor teskefuld solbærremonce på midten af hver firkant. Fold hvert hjørne ind over remoncen, og form firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve under et rent viskestykke i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i den varme ovn i 12-15 minutter, til de er flot gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Rør flormelis, solbærstøv og vand sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på de afkølede fastelavnsboller, og pynt f.eks. med frysetørret solbær, rød skovsyre og rosa sukkerkugler.
Tip!
Udskift solbærmarmelade med hindbærmarmelade, og lav glasuren med frysetørret hindbærpulver. Så får du en mere lyserød version, som også er utrolig lækker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk