Citronsmåkager med glasur

Giv dine gæster øjne så store som tekopper, når du serverer smukke, sprøde citronsmåkager dekoreret med hindbærstøv og flødeosteglasur i lyserøde nuancer.

Bemærk: Hviletid på køl, dej: 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

et glas eller en kageudstikker med kruset kant, 6 cm i diameter

Sådan gør du

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen. Bland marcipan med mel, flormelis, vaniljekorn, salt og citronskal i en skål.
Smuldr det kolde smør i melblandingen med fingrene, til det ligner grov rasp. Saml dejen med æggeblomme og citronsaft uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Træk bagepapiret med dejen over på et stort skærebræt, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Brug et glas eller en kageudstikker til at udstikke runde bunde af dejen med. Fordel bundene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Pisk flødeost, smør og citronsaft sammen med en elpisker til en cremet masse. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk omhyggeligt, til du får en luftig, cremet og hvid glasur. Dekorér ¼ af småkagerne med en smule af den hvide glasur, og gem resten af den.
Pisk ⅓ af det frysetørrede hindbærstøv i den hvide glasur. Dekorér yderligere ¼ af småkagerne med lidt af den nu svagt lyserøde hindbærglasur.
Pisk yderligere ⅓ af det frysetørrede hindbærstøv i glasuren. Dekorér ¼ af småkagerne med den nu mere kraftigt lyserøde glasur.
Pisk det sidste frysetørrede hindbærstøv i glasuren. Dekorér de sidste småkager med den nu mørke hindbærglasur.
Pynt kagerne yderligere med et lille drys frysetørrede hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth