Kagefigurer med glasur
30. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
Hold tungene lige i munden, og find din indre pynteprinsesse frem til de tykke og knap så krydrede brunkager, der skal dekoreres med hvid glasur.
Ingredienser
Udstyr
Kageudstikkere i forskellige former
Evt. sprøjtepose med tynd tylle
Sådan gør du
Smelt farin, sirup og smør sammen i en gryde ved lav varme. Rør krydderier og natron i.
Tag gryden af varmen, og afkøl massen, til den er lun. Rør æg og mel i, og ælt dejen sammen, til den er jævn og glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.
Tænd ovnen på 200°. Ælt hurtigt brunkagedejen igennem, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord i ½ cm’s tykkelse. Stik dejen ud i forskellige størrelser med kageudstikkerne, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i 6-8 minutter, til de er let gyldne. Afkøl kagerne helt på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.
Rør æggehvide og flormelis sammen i en skål til en tyk glasur. Fyld glasuren i en sprøjtepose med tynd tylle eller i en frysepose med et lille hul i, og pynt de helt kolde kagefigurer med glasur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk