Citronsmåkager med hasselnødder og saltkaramel

8. november 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Citron og karamel er et overraskende godt makkerpar, som klæder hinanden flot i denne sprøde julesmåkage.

Bemærk
Afkøling: 1 time

Ingredienser

Udstyr

1 stjerneformet kageudstikker

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og riv citronen fint. Skær det kolde smør i tern.
Bland smør, citronskal, vaniljekorn, mel og flormelis sammen i en røremaskine eller foodprocessor, og kør det hele sammen til en ensartet dej.
Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud på et let meldrysset bord, og udstik ca. 36 stjerner. Fordel dem på 2 bageplader med bagepapir.
Pensl halvdelen af småkagerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter pr. bageplade, til de er let gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
Rør den karamelliserede mælk sammen med flagesalt i en skål. Læg citronsmåkagerne sammen to og to med en skefuld saltkaramel imellem, så hasselnøddetoppingen vender opad. Opbevar de sammenlagte kager køligt indtil servering.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar