Citronsmåkager med hasselnødder og saltkaramel
8. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Citron og karamel er et overraskende godt makkerpar, som klæder hinanden flot i denne sprøde julesmåkage.
Bemærk
Afkøling: 1 time
Ingredienser
Udstyr
1 stjerneformet kageudstikker
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og riv citronen fint. Skær det kolde smør i tern.
Bland smør, citronskal, vaniljekorn, mel og flormelis sammen i en røremaskine eller foodprocessor, og kør det hele sammen til en ensartet dej.
Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud på et let meldrysset bord, og udstik ca. 36 stjerner. Fordel dem på 2 bageplader med bagepapir.
Pensl halvdelen af småkagerne med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter pr. bageplade, til de er let gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
Rør den karamelliserede mælk sammen med flagesalt i en skål. Læg citronsmåkagerne sammen to og to med en skefuld saltkaramel imellem, så hasselnøddetoppingen vender opad. Opbevar de sammenlagte kager køligt indtil servering.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på finskbrød