Julekager med glasur
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kagerne har et lækkert strejf af lakrids, som harmonerer fint med den dekorative stjerneanis, der udgør en julestjerne.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, 24 x 34 cm
en kageudstikker formet som et juletræ, 9 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Beklæd formen med bagepapir.
Smelt hakket chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Hæld det i en skål.
Rør sukker, æg, mel, kakao, lakridspulver, bagepulver og salt i den smeltede chokoladeblanding med et piskeris, til dejen er jævn.
Fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gennembagt.
Lad kagen køle af i formen, og sæt den derefter i køleskabet natten over. Udstik juletræer af kagen.
Sæt en kanelstang fast i bunden af hvert juletræ. Rør flormelis og vand sammen til en tyk glasur.
Hæld den i en lille sprøjtepose, og dekorér juletræerne med glasur og kagepynt. Sæt en stjerneanis fast i toppen med lidt glasur. Opbevar på køl indtil servering.
Tip!
Der bliver kagerester i overskud, når du stikker chokoladekagen ud i juletræer. Gem resterne i fryseren, og brug dem senere til fx romkugler eller rørt vaniljeis med browniestykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk