Citronsmåkager
15. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Det er ren hygge at lave disse nemme og dekorative citronsmåkager, der bliver ekstra indbydende med et fint drys flormelis på.
Ingredienser
Udstyr
1 stjerneudstiksform, ca. 8 cm
Sådan gør du
Pisk smør og sukker i en skål med en håndmixer i ca. 5 minutter, til du har en ensartet dej.
Tilsæt æg og vaniljesukker, og pisk 2-3 minutter mere. Tilsæt hvedemel og citronskal, og rør det godt igennem.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir til en tykkelse på 3 mm. Læg et stykke bagepapir over, og sæt dejen i køleskabet ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 140°. Tag dejen ud af køleskabet, og stik stjerner ud med en udstiksform.
Sæt stjernerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne.
Lad dem afkøle på bagepladen. Drys stjernerne med flormelis gennem en sigte, lige inden de skal<br />
serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk