Citronmazarinsnitter med glasur
Søde og syrlige citronmazarinsnitter, der passer perfekt til en kop eftermiddagste.

31-60 min.
(2)
26. januar 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Køletid: 30 minutter, gerne natten over
Ingredienser
stk.
Mørdejsbund
- blødt smør
- 75 g
- flormelis
- 50 g
- salt
- 1 knsp.
- æg (str. L)
- ½
- mandelmel
- 25 g
- hvedemel
- 150 g
Citronmazarin
- usprøjtet citroner
- 1
- marcipan
- 150 g
- blødt smør
- 150 g
- lyst rørsukker
- 150 g
- æg (str. L)
- 1½
- hvedemel
- 50 g
Glasur og pynt
- flormelis
- 200 g
- citronsaft
- 4 spsk.
- Evt. tørrede spiselige blomster (drys)
Udstyr
- 1 firkantet bageform, 28 x 18 cm
Sådan gør du
Mørdejsbund
Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør rundt. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen, men uden at ælte den.
Læg bagepapir i formen, og tryk mørdejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Prik mørdejsbunden let med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Citronmazarin
Riv citronskallen fint, og pres saften. Riv marcipan groft, og pisk den sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Rør citronskal, citronsaft og mel i dejen, til den er ensartet.
Smør citronmazarinmassen ud på den forbagte bund, og bag kagen i ovnen i 35 minutter, til overfladen er gylden, og mazarinmassen føles fast. Tag den ud, og afkøl den helt – gerne på køl til næste dag.
Glasur og pynt
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål til en tyktflydende glasur.
Smør glasuren ud på den afkølede kage i et jævnt og ensartet lag. Sæt kagen på køl, til glasuren har sat sig.
Servering
Løft kagen op af formen. Skær kanterne af kagen hele vejen rundt, og skær derefter kagen i 12 pæne firkantede snitter. Pynt evt. med tørrede spiselige blomster.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner