Citronmazarinsnitter med glasur

Søde og syrlige citronmazarinsnitter, der passer perfekt til en kop eftermiddagste.

Citronmazarinsnitter med glasur
31-60 min.

(2)

26. januar 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Køletid: 30 minutter, gerne natten over

Ingredienser

stk.

Mørdejsbund

blødt smør
75 g
flormelis
50 g
salt
1 knsp.
æg (str. L)
½
mandelmel
25 g
hvedemel
150 g

Citronmazarin

usprøjtet citroner
1
marcipan
150 g
blødt smør
150 g
lyst rørsukker
150 g
æg (str. L)
hvedemel
50 g

Glasur og pynt

flormelis
200 g
citronsaft
4 spsk.
Evt. tørrede spiselige blomster (drys)

Udstyr

  • 1 firkantet bageform, 28 x 18 cm

Sådan gør du

Mørdejsbund

Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør rundt. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen, men uden at ælte den.
Læg bagepapir i formen, og tryk mørdejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Prik mørdejsbunden let med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.

Citronmazarin

Riv citronskallen fint, og pres saften. Riv marcipan groft, og pisk den sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Rør citronskal, citronsaft og mel i dejen, til den er ensartet.
Smør citronmazarinmassen ud på den forbagte bund, og bag kagen i ovnen i 35 minutter, til overfladen er gylden, og mazarinmassen føles fast. Tag den ud, og afkøl den helt – gerne på køl til næste dag.

Glasur og pynt

Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål til en tyktflydende glasur.
Smør glasuren ud på den afkølede kage i et jævnt og ensartet lag. Sæt kagen på køl, til glasuren har sat sig.

Servering

Løft kagen op af formen. Skær kanterne af kagen hele vejen rundt, og skær derefter kagen i 12 pæne firkantede snitter. Pynt evt. med tørrede spiselige blomster.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'