Citronmazarinsnitter med glasur
26. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Søde og syrlige citronmazarinsnitter, der passer perfekt til en kop eftermiddagste.
Bemærk
Køletid: 30 minutter, gerne natten over
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 28 x 18 cm
Sådan gør du
Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør rundt. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen, men uden at ælte den.
Læg bagepapir i formen, og tryk mørdejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Prik mørdejsbunden let med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Riv citronskallen fint, og pres saften. Riv marcipan groft, og pisk den sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Rør citronskal, citronsaft og mel i dejen, til den er ensartet.
Smør citronmazarinmassen ud på den forbagte bund, og bag kagen i ovnen i 35 minutter, til overfladen er gylden, og mazarinmassen føles fast. Tag den ud, og afkøl den helt – gerne på køl til næste dag.
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål til en tyktflydende glasur.
Smør glasuren ud på den afkølede kage i et jævnt og ensartet lag. Sæt kagen på køl, til glasuren har sat sig.
Løft kagen op af formen. Skær kanterne af kagen hele vejen rundt, og skær derefter kagen i 12 pæne firkantede snitter. Pynt evt. med tørrede spiselige blomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk