Citronmazarinsnitter med glasur

26. januar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Søde og syrlige citronmazarinsnitter, der passer perfekt til en kop eftermiddagste.

Bemærk
Køletid: 30 minutter, gerne natten over

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 28 x 18 cm

Sådan gør du

Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør rundt. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen, men uden at ælte den.
Læg bagepapir i formen, og tryk mørdejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Prik mørdejsbunden let med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Riv citronskallen fint, og pres saften. Riv marcipan groft, og pisk den sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Rør citronskal, citronsaft og mel i dejen, til den er ensartet.
Smør citronmazarinmassen ud på den forbagte bund, og bag kagen i ovnen i 35 minutter, til overfladen er gylden, og mazarinmassen føles fast. Tag den ud, og afkøl den helt – gerne på køl til næste dag.
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål til en tyktflydende glasur.
Smør glasuren ud på den afkølede kage i et jævnt og ensartet lag. Sæt kagen på køl, til glasuren har sat sig.
Løft kagen op af formen. Skær kanterne af kagen hele vejen rundt, og skær derefter kagen i 12 pæne firkantede snitter. Pynt evt. med tørrede spiselige blomster.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar