Citronkage med glasur

13. april 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Citronmåner kender vi, men hvad med at bage en strålende gul og friskt smagende citronsol? Kagen er blød og saftig, og både selve kagen og glasuren smager dejligt sødt og syrligt på samme tid.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Springform, 24 cm i diameter.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°. Pisk smør med sukker, og tilsæt æggene 1 ad gangen, mens du pisker.
Vend mel med bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen under omrøring.
Riv skallen fint fra begge citroner i dejen, og tilsæt saften fra 1 citron.
Fyld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i 40-45 minutter.
Lad kagen afkøle på en bagerist, og vend evt. bunden i vejret på den.
Rør flormelis med lidt citronsaft, og tilsæt gul konditorfarve efter ønske. Rør til en ensartet glasur, og fordel over den afkølede kage.
Lad glasuren tørre, og servér kagen skåret ud i ensartede trekantede stykker.

Tip!

Citronsaften giver kagen en god saftig krumme, og den smager også skønt dagen efter. Sørg blot for at pakke den nogenlunde lufttæt ind.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar