Chokoladetærte med Baileys-ganache

Chokoladetærten er silkeblød, har en lækkert Baileys-ganache og er perfekt afslutning på en dejlig middag.

Bemærk: Hviletid: 1 time. Køletid: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

en bageramme, 16x16 cm

Sådan gør du

Skær smør i tern, og blend dem med mel, kakaopulver, flormelis og salt i en foodprocessor. Blend æg i, så dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 175°.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og fjern det øverste stykke. Stik en kvadratisk bund ud med bagerammen, og prik den med en gaffel. Bag bunden i ovnen i ca. 15 minutter.
Hak chokoladen. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen i en skål. Rør energisk i midten af skålen, til ganachen samler sig og bliver blank. Tilsæt Baileys.
Fordel ganachen på den afkølede bund i bagerammen, og stil tærten på køl natten over.
Smelt hakket chokolade over vandbad, og dryp den ud over kagen. Pynt med urter.

Tip!

Har du ikke en bageramme? Så kan du bage tærtebunden i en lille rund tærteform (ca. 16 cm i diameter) og fordele ganachen oven på den afkølede bund.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth