Eclair med appelsin-ganache

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

De franske eclairs er lækre hapsere, der er svære at holde fingrene fra. Her får du dem med chokolade og appelsin – et labert makkerpar, og appelsinskallen i ganachen tilfører hele herligheden endnu mere lækkerhed.

Bemærk
Hviletid: 5 timer.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med stor rillet tylle

Sådan gør du

Varm smør, sukker, salt og vand op i en gryde, til smørret er smeltet. Tilsæt melet på én gang, og rør, til det har en ensartet konsistens. Lad dejen varme igennem i 2-3 minutter.
Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5 minutter. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen, lidt ad gangen. Fortsæt med at røre i ca. 5 minutter, til dejen er blank og blød.
Tænd ovnen på 225°. Fyld dejen i en sprøjtepose med stor rillet tylle, og sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i streger på 7-8 cm. Sæt vandbakkelserne i ovnen, og skru temperaturen ned til 200°. Bag dem i ca. 20 minutter.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Pres saften, og riv skallen fint af appelsinen. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og tilsæt salt, fintrevet appelsinskal og appelsinsaft.
Hæld fløden over chokoladen, og rør forsigtigt rundt med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og strukturen er ensartet. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og lad ganachen sætte sig ved stuetemperatur i ca. 5 timer. Fyld den i en sprøjtepose.
Smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Skær små huller i bunden af vandbakkelserne, og sprøjt ganache ind i dem. Kør forsigtigt toppen af vandbakkelserne gennem chokoladeovertrækket.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar