Baileys fudge
Små bomber af blød chokoladekaramel med knasende sprød topping, der kun kræver et minimum af arbejdsindsats fra din side.

0-30 min.
(1)
21. april 2021 af Line Holt NielsenFoto: Maria Tegner
Bemærk:Cremen skal sætte sig i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Ingredienser
personer
Baileys fudge
- mælkechokolade
- 500 g
- mørk chokolade
- 200 g
- kondenseret mælk
- 1 dåser
- instant kaffepulver
- 2 tsk.
- flormelis
- 75 g
- Baileys
- 1½ dl
- salt
- ¼ tsk.
- småkager hjemmebagte eller f.eks. chocolate chip cookies fra Karen Volf
- 50 g
Sådan gør du
Baileys fudge
Hak begge typer af chokolade groft, og opvarm dem i en gryde ved middel varme sammen med kondenseret mælk, kaffepulver og flormelis. Omrør hyppigt.
Lad massen snurre i gryden ved middel varme i ca. 5 minutter efter, at den er sammenhængende. Konsistensen skal være næsten flydende.
Hæld chokolade-karamellen i en skål, bland Baileys og salt i, og pisk i 5-7 minutter, til konsistensen er glat og luftig.
Fór en form, ca. 18 x 18 cm med bagepapir eller film, og fordel fudgen i formen i et jævnt lag, så den går 2-3 cm op ad kanterne.
Knus småkagerne, og klap dem fast i karamellens overflade. Sæt den på køl i mindst 3 timer, men gerne til næste dag, og skær så din fudge ud i firkantede, mundrette bider.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk opskrift på fudge