Baileys fudge

Små bomber af blød chokoladekaramel med knasende sprød topping, der kun kræver et minimum af arbejdsindsats fra din side.

Baileys fudge
0-30 min.

(1)

21. april 2021 af Line Holt NielsenFoto: Maria Tegner
Bemærk:Cremen skal sætte sig i mindst 3 timer, men gerne natten over.

Ingredienser

personer

Baileys fudge

mælkechokolade
500 g
mørk chokolade
200 g
kondenseret mælk
1 dåser
instant kaffepulver
2 tsk.
flormelis
75 g
Baileys
1½ dl
salt
¼ tsk.
småkager hjemmebagte eller f.eks. chocolate chip cookies fra Karen Volf
50 g

Sådan gør du

Baileys fudge

Hak begge typer af chokolade groft, og opvarm dem i en gryde ved middel varme sammen med kondenseret mælk, kaffepulver og flormelis. Omrør hyppigt.
Lad massen snurre i gryden ved middel varme i ca. 5 minutter efter, at den er sammenhængende. Konsistensen skal være næsten flydende.
Hæld chokolade-karamellen i en skål, bland Baileys og salt i, og pisk i 5-7 minutter, til konsistensen er glat og luftig.
Fór en form, ca. 18 x 18 cm med bagepapir eller film, og fordel fudgen i formen i et jævnt lag, så den går 2-3 cm op ad kanterne.
Knus småkagerne, og klap dem fast i karamellens overflade. Sæt den på køl i mindst 3 timer, men gerne til næste dag, og skær så din fudge ud i firkantede, mundrette bider.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'