Baileys fudge
21. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Små bomber af blød chokoladekaramel med knasende sprød topping, der kun kræver et minimum af arbejdsindsats fra din side.
Bemærk
Cremen skal sætte sig i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak begge typer af chokolade groft, og opvarm dem i en gryde ved middel varme sammen med kondenseret mælk, kaffepulver og flormelis. Omrør hyppigt.
Lad massen snurre i gryden ved middel varme i ca. 5 minutter efter, at den er sammenhængende. Konsistensen skal være næsten flydende.
Hæld chokolade-karamellen i en skål, bland Baileys og salt i, og pisk i 5-7 minutter, til konsistensen er glat og luftig.
Fór en form, ca. 18 x 18 cm med bagepapir eller film, og fordel fudgen i formen i et jævnt lag, så den går 2-3 cm op ad kanterne.
Knus småkagerne, og klap dem fast i karamellens overflade. Sæt den på køl i mindst 3 timer, men gerne til næste dag, og skær så din fudge ud i firkantede, mundrette bider.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på fudge