Chokoladeis med lakridssirup

Under den sprøde chokoladeskal gemmer sig et fyld af dejlig mælkechokoladeis. Iskeglerne pyntes med lakridssirup, som komplimenterer den søde chokolade godt.

Bemærk: Frysetid: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Klip 2 cirkler (20 cm i diameter) ud af bagepapir, og klip dem over på midten, så du har 4 halvcirkler. Form halvcirklerne til små kræmmerhuse, og klistr dem sammen med lidt tape. Sæt kræmmerhusene i små glas, så de står stabilt.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl indersiden af kræmmerhusene med smeltet chokolade, og sæt dem forsigtigt i fryseren i glassene, mens du laver isen.
Knæk chokoladen i mindre stykker, og varm langsomt chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk, og blend massen med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på en ismaskine.
Fordel isen i chokoladekræmmerhusene, og stil dem i fryseren støttet af de små glas natten over.
Sæt hver kegle på en tallerken med den flade side nedad, og fjern forsigtigt bagepapiret. Pynt keglerne med lakridssirup og evt. lidt lakridspulver eller -krymmel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth