Chokoladeis med kaffe
24. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Den nemmeste måde at lave hjemmelavet is på er med kondenseret mælk. Her slipper du for at bruge æg og termometer – du skal bare piske og vende masserne sammen.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
Rør kondenseret mælk, smeltet chokolade og kaffe sammen i en anden skål.
Pisk fløden til let skum – den skal ikke piskes til fast skum. Vend forsigtigt fløden i chokoladeblandingen.
Fordel iscremen i en fryseegnet beholder, og drys med grofthakket mørk chokolade. Sæt isen i fryseren i mindst 6 timer før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk