Chokoladeis med kaffe

24. januar 2023 af .

Foto: Peter Kam

Den nemmeste måde at lave hjemmelavet is på er med kondenseret mælk. Her slipper du for at bruge æg og termometer – du skal bare piske og vende masserne sammen.

Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
Rør kondenseret mælk, smeltet chokolade og kaffe sammen i en anden skål.
Pisk fløden til let skum – den skal ikke piskes til fast skum. Vend forsigtigt fløden i chokoladeblandingen.
Fordel iscremen i en fryseegnet beholder, og drys med grofthakket mørk chokolade. Sæt isen i fryseren i mindst 6 timer før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar