Chokolade-romkugler

Lav din egen luksusudgave af de elskede romkugler – med ægte rom og chokolade i stedet for kakao. De har også fået et drys kanel, og det varme krydderi giver en god smag.

Bemærk: Køletid: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 18 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i.
Pisk æggene let sammen, og rør dem i.
Fordel dejen i en springform, og bag kagen ved 180° i 25-30 minutter.
Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over.
Bræk chokoladekagen i små stykker, og kom kagestykker, rom og kanel i en skål.
Pisk massen sammen. Smag evt. til med mere rom eller kanel. Form små kugler a ca. 30 g.
Hak chokoladen groft, og rul kuglerne deri. Opbevar romkuglerne på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth