Romkugler med mørk chokolade
Har du en rest mazarinkage tilovers? Forvandl den til luksuriøse romkugler med chokolade, brombærmarmelade og kokosmel.

0-30 min.
(0)
10. maj 2022 af Pia AndreassenFoto: Aller Media
Bemærk:Hviletid: ½-1 time
Ingredienser
stk.
Romkugler
- kage (f.eks. mazarinkage)
- 400 g
- mørk chokolade
- 250 g
- rent kakaopulver
- 3 spsk.
- brombærmarmelade
- 2 spsk.
- piskefløde
- ½ dl
- romessens
- 2 tsk.
- groft kokosmel
- 100 g
- salt
- 1 knsp.
Til servering
- krymmel
- frysetørret hindbærpulver
Sådan gør du
Romkugler
Smuldr mazarinkagen i en skål, til den er blevet til krummer.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Rør den smeltede chokolade i kageblandingen.
Tilsæt kakaopulver, 1 spsk. brombærmarmelade, piskefløde, romessens, kokosmel og salt, og rør det hele godt sammen til en jævn dej.
Smag kagedejen til med kakaopulver, brombærmarmelade og romessens, og lad kagedejen hvile i køleskabet i ½-1 time.
Servering
Form dejen til kugler, og tril halvdelen af romkuglerne i chokoladekrymmel og den sidste halvdel i hindbærpulver. Opbevar romkuglerne i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner