Romkugler med Daim
19. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Er du vild med romkugler? Disse lækre varianter er ikke helt almindelige romkugler – de er nemlig opgraderet med både chokoladeovertræk og knust Daim, der gør dem ekstra gode.
Bemærk
Bagetid: 25 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande, ca. 15 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°. Beklæd en bradepande med bagepapir. Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og lad det afkøle.
Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør det afkølede smør og vaniljekorn i blandingen.
Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og bland med en ske til en jævn dej.
Fordel dejen i bradepanden. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Stik med en urtekniv i midten af kagen for at se, om den er færdigbagt – den må gerne være lidt fugtig. Lad kagen køle af i bradepanden.
Smuldr kagen i en stor skål, og rør krummerne sammen med smør, hindbærsyltetøj og romessens. Tril massen til kugler, og sæt på køl.
Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Hak Daim fint, og læg det på en tallerken. Dyp romkuglerne i den smeltede chokolade, og tril dem derefter i Daim. Drys med bærpulver. Lad romkuglerne størkne på et ark bagepapir.
Tip!
Bland vaniljekornene med lidt sukker på et skærebræt, før du rører dem i dejen. Så klistrer de ikke sammen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk