Romkugler med hindbærsukker
21. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Tryl dine kagerester om til de lækreste romkugler, og brug allerhelst rester af brownie eller chokoladekage. Så har du perfekte godter til enhver lejlighed.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr dine brownierester til krummer i en røremaskine eller foodprocessor. Tilsæt hindbærmarmelade, kakao og rom, og rør det hele sammen til en ensartet og let klistret masse. Tilsæt evt. mandelmel, hvis massen er for klistret til at forme.
Blend sukker og frysetørrede hindbær sammen i en minihakker til fint lyserødt sukker. Hæld hindbærsukkeret i en lille dyb skål.
Form romkuglemassen til ca. 20 mundrette kugler, og tril dem i hindbærsukkeret. Opbevar romkuglerne i en lufttæt beholder indtil servering.
Tip!
Frysetørrede hindbær er meget anvendelige og kan både bruges som pynt og drys på kager og som smags- og farvegiver til cremer, mousser, glasur og marengs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk