Lyse romkugler med citron og kokos

23. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Til disse romkugler er der brugt rester af citronmåne som base, men du kan også bruge klassisk vaniljekage, lyse lagkagebunde, wienerbrød eller en blanding af det hele.

Bemærk
Afkøling: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr de lyse kagerester til krummer i en røremaskine eller foodprocessor.
Rør kagerester, blødt smør, flormelis og vaniljesukker sammen til en ensartet masse. Riv citronskallen, og pres saften. Rør citronskal og citronsaft i romkuglemassen, og smag den til.
Tilsæt evt. 1-2 spsk. mandelmel, hvis massen er for våd eller klistret. Sæt romkuglemassen på køl i mindst 1 time.
Rist kokosmel gyldent på en varm og tør pande, og ryst panden flere gange undervejs, så kokosmelet ikke brænder på. Afkøl det ristede kokosmel på et ark bagepapir.
Form romkuglemassen til 12 kugler på størrelse med golfbolde, og tril dem i ristet kokos. Opbevar romkuglerne i en lufttæt beholder på køl. De kan holde sig i 4-5 dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar