Lyse romkugler med citron og kokos
23. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Til disse romkugler er der brugt rester af citronmåne som base, men du kan også bruge klassisk vaniljekage, lyse lagkagebunde, wienerbrød eller en blanding af det hele.
Bemærk
Afkøling: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr de lyse kagerester til krummer i en røremaskine eller foodprocessor.
Rør kagerester, blødt smør, flormelis og vaniljesukker sammen til en ensartet masse. Riv citronskallen, og pres saften. Rør citronskal og citronsaft i romkuglemassen, og smag den til.
Tilsæt evt. 1-2 spsk. mandelmel, hvis massen er for våd eller klistret. Sæt romkuglemassen på køl i mindst 1 time.
Rist kokosmel gyldent på en varm og tør pande, og ryst panden flere gange undervejs, så kokosmelet ikke brænder på. Afkøl det ristede kokosmel på et ark bagepapir.
Form romkuglemassen til 12 kugler på størrelse med golfbolde, og tril dem i ristet kokos. Opbevar romkuglerne i en lufttæt beholder på køl. De kan holde sig i 4-5 dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk