Romkugler med julesmag

21. februar 2022 af .

Foto: Peter Kam

Giv de elskede romkugler lidt ekstra smag af hygge ved at krydre dem med kanel, kardemomme og nellike, og overtræk dem med smeltet mørk chokolade.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend kagen fint i en blender.
Riv marcipanen groft, og vend den sammen med kagen. Tilsæt syltetøj, rom, kanel, kardemomme og stødt nellike.
Smelt chokoladen, og vend den sammen med de øvrige ingredienser.
Arbejd dejen sammen, til den er fast. Tril dejen til kugler, og læg dem i køleskabet.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Rist nødderne på en tør pande, og hak dem fint.
Dyp kuglerne i chokolade, og tril dem forsigtigt i de hakkede nødder.
Lad chokoladen størkne, og opbevar kuglerne i en lufttæt beholder.

Tip!

Tril evt. halvdelen af romkuglerne i farverigt krymmel eller frysetørrede bær, hvis du vil have lidt mere kulør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar