Romkugler med julesmag

Giv de elskede romkugler lidt ekstra smag af hygge ved at krydre dem med kanel, kardemomme og nellike, og overtræk dem med smeltet mørk chokolade.

Romkugler med julesmag
31-60 min.

(0)

21. februar 2022 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam

Ingredienser

personer

Romkugler

kage (f.eks. rester af lagkagebunde eller muffins)
500 g
marcipan
100 g
tyttebærsyltetøj
2 spsk.
rom
1 tsk.
stødt kanel
1 tsk.
stødt kardemomme
1 tsk.
stødt nellike
1 knsp.
mørk chokolade
100 g

Overtræk og drys

mørk chokolade
100 g
hasselnøddekerner
50 g

Sådan gør du

Romkugler

Blend kagen fint i en blender.
Riv marcipanen groft, og vend den sammen med kagen. Tilsæt syltetøj, rom, kanel, kardemomme og stødt nellike.
Smelt chokoladen, og vend den sammen med de øvrige ingredienser.
Arbejd dejen sammen, til den er fast. Tril dejen til kugler, og læg dem i køleskabet.

Overtræk og drys

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Rist nødderne på en tør pande, og hak dem fint.
Dyp kuglerne i chokolade, og tril dem forsigtigt i de hakkede nødder.
Lad chokoladen størkne, og opbevar kuglerne i en lufttæt beholder.

Tip!

Tril evt. halvdelen af romkuglerne i farverigt krymmel eller frysetørrede bær, hvis du vil have lidt mere kulør.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'