Romkugler med julesmag
Giv de elskede romkugler lidt ekstra smag af hygge ved at krydre dem med kanel, kardemomme og nellike, og overtræk dem med smeltet mørk chokolade.

31-60 min.
(0)
21. februar 2022 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Ingredienser
personer
Romkugler
- kage (f.eks. rester af lagkagebunde eller muffins)
- 500 g
- marcipan
- 100 g
- tyttebærsyltetøj
- 2 spsk.
- rom
- 1 tsk.
- stødt kanel
- 1 tsk.
- stødt kardemomme
- 1 tsk.
- stødt nellike
- 1 knsp.
- mørk chokolade
- 100 g
Overtræk og drys
- mørk chokolade
- 100 g
- hasselnøddekerner
- 50 g
Sådan gør du
Romkugler
Blend kagen fint i en blender.
Riv marcipanen groft, og vend den sammen med kagen. Tilsæt syltetøj, rom, kanel, kardemomme og stødt nellike.
Smelt chokoladen, og vend den sammen med de øvrige ingredienser.
Arbejd dejen sammen, til den er fast. Tril dejen til kugler, og læg dem i køleskabet.
Overtræk og drys
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Rist nødderne på en tør pande, og hak dem fint.
Dyp kuglerne i chokolade, og tril dem forsigtigt i de hakkede nødder.
Lad chokoladen størkne, og opbevar kuglerne i en lufttæt beholder.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassiske romkugler