Romkugler med julesmag
21. februar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Giv de elskede romkugler lidt ekstra smag af hygge ved at krydre dem med kanel, kardemomme og nellike, og overtræk dem med smeltet mørk chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend kagen fint i en blender.
Riv marcipanen groft, og vend den sammen med kagen. Tilsæt syltetøj, rom, kanel, kardemomme og stødt nellike.
Smelt chokoladen, og vend den sammen med de øvrige ingredienser.
Arbejd dejen sammen, til den er fast. Tril dejen til kugler, og læg dem i køleskabet.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Rist nødderne på en tør pande, og hak dem fint.
Dyp kuglerne i chokolade, og tril dem forsigtigt i de hakkede nødder.
Lad chokoladen størkne, og opbevar kuglerne i en lufttæt beholder.
Tip!
Tril evt. halvdelen af romkuglerne i farverigt krymmel eller frysetørrede bær, hvis du vil have lidt mere kulør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske romkugler