Romkugler med dadler
17. marts 2022
af
Frederikke Wærens.
Foto: Stine Christiansen
Normalt bruger man kagerester i romkugler, men i denne version er romkuglerne lavet med bl.a. dadler, kidneybønner, peanutbutter, honning, smeltet mørk chokolade og andre lækkerier. Perfekt til de lækkersultne.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt chokoladen.
Dræn bønnerne, og skyl dem i koldt vand.
Blend alle ingredienserne til romkugler i en foodprocessor til en ensartet sammenhængende masse. Smag evt. til med mere romessens.
Tril massen til 18 lige store kugler, og stil dem på køl.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hak pistacienødderne fint.
Dyp romkuglerne i chokoladen, og drys dem med hakkede pistacienødder. Sæt romkuglerne på køl, indtil de skal serveres.
Tip!
I stedet for pistacienødder kan romkuglerne drysses med finthakkede hasselnødder eller frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk