Tænd ovnen på 180°. Blend kiksene helt fint med farin og kanel, tilsæt smør, og kør godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en 20 cm rund springform foret med bagepapir. Bag den i ovnen i 15 minutter. Lad ovnen være tændt, og skru op på 190°.
Riv skallen af appelsinen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør flødeost og yoghurt sammen med æggene, og tilsæt rørsukker, vaniljekorn, appelsinskal og hvedemel.
Fordel fyldet på kiksebunden, og bag kagen i ovnen i 50 minutter, til fyldet er stivnet. Afkøl helt.
Hak chokoladen fint, og smelt den og muscovadosukkeret over et vandbad. Tag det fra varmen, og rør det med den græske yoghurt, til toppingen er cremet og skinnende. Sæt den på køl i 10 minutter, og fordel cremen over den bagte cheesecake.
Stil cheesecaken på køl i minimum 4 timer og gerne natten over.
Drys kagen med sigtet kakao, og servér.