Cheesecake med lime og jordbær

Skal desserten på bordet uden alt for meget besvær, er cheesecake et nemt og lækkert bud. Den her sommerlige variant smager af lime og jordbær.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
1 springform

Sådan gør du

Blend kiksene helt fint i en blender.
Smelt smørret i en gryde, og bland kiks, smør og sukker sammen med en ske i en skål. Læg bagepapir i bunden af en springform, ca. 24 cm Ø, og fordel blandingen i bunden af formen. Pres blandingen flad, og sæt formen i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Pisk flødeost, cremefraiche, sukker og æg sammen med en håndmikser i en skål.
Vask limefrugterne, riv limeskallen, og vend skal og hyldeblomstsaft i cremen.
Smør siderne af springformen med smør, og hæld cremen i formen. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 minutter, så toppen af kagen bliver fast.
Lad kagen køle af i formen på en rist. Fjern forsigtigt springformen fra den kolde kage, og opbevar den i køleskabet, indtil den skal spises.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter.
Pynt kagen med jordbærrene og blade af mynte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
28. august 2020 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar