Cheesecake med lime og jordbær
28. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Skal desserten på bordet uden alt for meget besvær, er cheesecake et nemt og lækkert bud. Den her sommerlige variant smager af lime og jordbær.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 springform
Sådan gør du
Blend kiksene helt fint i en blender.
Smelt smørret i en gryde, og bland kiks, smør og sukker sammen med en ske i en skål. Læg bagepapir i bunden af en springform, ca. 24 cm Ø, og fordel blandingen i bunden af formen. Pres blandingen flad, og sæt formen i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Pisk flødeost, cremefraiche, sukker og æg sammen med en håndmikser i en skål.
Vask limefrugterne, riv limeskallen, og vend skal og hyldeblomstsaft i cremen.
Smør siderne af springformen med smør, og hæld cremen i formen. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 minutter, så toppen af kagen bliver fast.
Lad kagen køle af i formen på en rist. Fjern forsigtigt springformen fra den kolde kage, og opbevar den i køleskabet, indtil den skal spises.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter.
Pynt kagen med jordbærrene og blade af mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk