Cheesecake med bolsjer
11. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
Skøn opskrift på cheesecake med bolsjer. Anisolie giver de røde bolsjer en helt særlig karakter, og sammen med flødeost og sød vanilje kommer du hurtigt i himlen.
Bemærk
Hviletid på køl: 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 18 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiks og rørsukker helt fint i en blender eller foodprocessor. Smelt smørret, og blend det sammen med kiksemassen.
Tryk kikseblandingen ud i springformen. Stil på køl.
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Tag husblassen op af vandet, vrid den let, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Afkøl husblassen helt.
Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig masse. Rør flødeost i med en ske.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen. Rør vaniljekorn i massen sammen med yoghurt, citronskal og smeltet husblas.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummet i flødeostecremen.
Fordel cremen over kiksebunden. Dæk springformen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
Knus bolsjerne helt fint i en blender, og drys dem i et jævnt lag oven på kagen. Pynt med blåbær, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk