Cheesecake med biscotti
14. januar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Cheesecaken her er den perfekte kombination af blød, bagt ostecreme og sprøde biscottier. Pynt den lækre kage med frugt og bær, og servér den sammen med en stærk espresso.
Bemærk
Køletid: I alt mindst 7 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Smør kanten på springformen med smør. Klip et ark bagepapir til, så det passer til bundens diameter, og læg det i formen.
Knus biscottierne fint, eller blend dem evt. til mel. Smelt smør, og vend det i en skål med biscotti-knaset.
Kom blandingen i springformen, og tryk det sammen til en bund med bagsiden af en spiseske. Sæt formen på køl i et par timer.
Tænd ovnen på 160°. Knus biscottierne groft.
Riv citronskallen fint, og pres 2 spsk. citronsaft i en stor skål. Tilsæt ricotta, fløde, citronskal og sukker. Pisk æggene i 1 ad gangen.
Vend halvdelen af de groft knuste biscottier i cremen, og hæld den i formen over kiksebunden. Glat ostecremen med en dejskraber, og drys de sidste biscottier rundt i kanten.
Bag kagen i ovnen i ca. 50-60 minutter, til den er lysebrun og gelé-agtig (bævrende i midten). Sluk ovnen, åbn ovnlågen, og lad kagen stå i ovnen på eftervarme og køle af.
Sæt ostekagen på køl i 6-8 timer. Tag forsigtigt kagen ud af formen, sæt den på et fad, og pynt med blommer og blåbær.
Tip!
I stedet for biscotti kan du bruge makroner eller cantuccini.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk