Oreo-cheesecake
29. september 2022
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Er du vild med Oreos, er denne cheesecake noget for dig. Her indgår de nemlig både i bund, fyld og topping. Tærten sætter sig, når du stiller den på køl, og tilberedes helt uden brug af ovn.
Bemærk
Køletid: I alt mindst 5 timer og 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend kiksene i en foodprocessor, til de får konsistens som sand, og hæld krummerne i en skål. Tilsæt smeltet smør, og rør massen ensartet.
Hæld kiksemassen i et tærtefad (Ø 30 cm),læg husholdningsfilm over, og tryk dejen godt ned og op langs kanterne. Stil tærtebunden i køleskabet i 20 minutter.
Pisk fløden til en let skum i én skål, og pisk flødeosten blød og glat i en anden. Tilsæt flormelis og vaniljeessens til flødeosten, og rør blandingen ensartet. Vend den letpiskede flødeskum i flødeosteblandingen.
Hak kiksene til grove krummer, og vend dem forsigtigt i fyldet. Fordel fyldet i tærtebunden. Dæk tærten med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i mindst 5 timer, gerne natten over.
Pisk fløden til skum i en skål, og skær Oreo-kiksene i halve. Dekorér tærten med flødeskum og Oreos umiddelbart inden servering.
Tip!
Giv den søde sag lidt kant med et drys lakridspulver eller frisk citronmelisse på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk